Agenda

Bolingo Community

Blijf op de hoogte

Blijf via onze agenda op de hoogte van onze  activiteiten en events of die van andere organisaties die wij aanraden. Via onze mediatab kun je foto’s en video’s bekijken van activiteiten die al hebben plaatsgevonden.

SIR_1634

Datum en tijd

Evenement

13:00 –
17:00

Kinderen, maak je klaar voor een onvergetelijk filmmiddag op het Bolingo Kids x iAfrica kinderfilmfestival en geniet van mooie (teken)films.

Op zaterdag 30 september 2023 organiseert stichting Bolingo Community voor de 2e keer samen met iAfrica Filmfestival het Bolingo Kids x iAfrica kinderfilmfestival. De films zijn te zien bij Theater de Omval, Ouddiemerlaan 104 in Diemen.

Een gezellige middag van 13-18 uur waarop we voor kinderen tussen 4-15 jaar een divers aanbod aan korte animaties en kinder / tiener speelfilms tonen. De thema’s in de films variëren tussen vriendschap, dieren, humor, identiteit, familie en migratie.

Blok 1, 13:00 – 13:30 uur: 4 Tekenfilms (4-9 jaar): Roekoekleuren, Samen staan we sterk, Tijger, De laatste herfstdag. We leren meer over vriendschap, er bij horen, verdriet en blijdschap.

Blok 2, 13:30 – 14:15 uur: 2 Tekenfilms (5-15 jaar): Akesi en de geheimen van het bos, Akesi en het verlies van het Bateke Koninkrijk. We beleven met Akesi avonturen op de Congo rivier.

Blok 3, 14:30 – 18:00 uur: 2 Speelfilms (6-15 jaar): Neneh Superstar, Walley.

Neneh Superstar woont in Frankrijk en heeft talent voor ballet dansen. Maar wordt zij ook geaccepteerd?
De 13-jarige Walley woont zijn hele leven in Frankrijk maar wordt door zijn ouders teruggestuurd naar Burkina Faso. Hoe vergaat het hem daar bij zijn Afrikaanse familie?

Het betreft een combinatie van Nederlands gesproken films en internationale films die in het Nederlands zijn ondertiteld. De kinderen worden meegenomen op reis naar verschillende plaatsen in de wereld, waaronder het Afrikaanse continent.

Mis het niet en bestel nu je gratis tickets via Eventbrite (zolang de voorraad strekt).

Blijf op de hoogte van de films via onze website en socials.

Kosten aan de deur zijn voor kinderen per filmblok € 2,50 en voor volwassenen € 5.

14:00 –
16:00

Ben je bekend met het land Tanzania? Ben je ook benieuwd naar hoe de mensen daar wonen en leven? En wat weet je over de bijzondere dieren en de natuur? Leer nieuwe feitjes en weetjes zoals dat de hoogste berg van Afrika de Kilimanjaro in Tanzania is. Meld je aan en kom die dag naar onze bijeenkomst bij Theater de Omval in Diemen.

Reserveer alvast je gratis ticket via Eventbrite.

14:00 –
16:30

Welkom op onze gezellige slotbijeenkomst “Samen met Bolingo Kids” op 9 december 2023 om 14 uur. Wij sluiten dan op een feestelijke wijze onze activiteiten ‘Samen met Bolingo Kids’ af. Afgelopen jaar kwamen we maandelijks bij elkaar om verschillende landen en culturen beter te leren kennen en onze horizon te verbreden. Benieuwd naar wat de kinderen zelf vinden van de activiteiten? Wat ze hebben onthouden? En samen nog eens willen nagenieten of bijpraten? Meld je dan aan en wees erbij!

Aanmelden kan hier gratis via Eventbrite.

30 september, 2023

30 september 2023 Bolingo Kids x iAfrica kinderfilmfestival, Diemen

Kinderen, maak je klaar voor een onvergetelijk filmmiddag op het Bolingo Kids x iAfrica kinderfilmfestival en geniet van mooie (teken)films. Op zaterdag 30 september

21 oktober, 2023

21 oktober 2023 Bolingo Kids ontdekt Nigeria, Amsterdam-Zuidoost

We gaan op ontdekkingsreis naar Nigeria, bekend om zijn filmindustrie, Afrobeat en cultuur. Wat kunnen wij nog meer te weten te komen over het

4 november, 2023

4 november 2023 Bolingo Kids gaat fictief op reis naar Tanzania

Ben je bekend met het land Tanzania? Ben je ook benieuwd naar hoe de mensen daar wonen en leven? En wat weet je over