Bolingo Kids

Voor kinderen

Wat is Bolingo Kids?

Ben jij tussen 4 en 12 jaar oud en nieuwsgierig naar andere culturen, talen en mensen? Wil je meer te weten komen over jouw Afrikaanse of Afro-Caraïbische roots? Dan ben je bij Bolingo Kids aan het juiste adres!

Bolingo Kids wil samen met jou ontdekken waar je roots liggen, wat de geschiedenis is van jouw land van herkomst of dat van jouw (voor)ouders om zo te ontdekken of je een stuk van herkenning terug kan zien. Daarnaast leer je bij Bolingo Kids veel over andere talen, geschiedenis en cultuur, wat je later kan verder helpen om makkelijker met andere mensen in contact te komen of verre reizen te kunnen maken.

Tijdens Bolingo Kids leer je niet alleen over het verleden, je kijkt ook naar wat er vandaag de dag gebeurt in de wereld en wat jouw rol daarbij is. Wat kun je dicht bij huis bijdragen aan de natuur? Of hoe kun je andere mensen elders in de wereld helpen als zij het minder breed hebben? Dit zijn zaken waar we samen met jou bij stil willen staan.

Daarnaast kijken we ook vooruit naar de toekomst. Weet je al wat je later wilt worden? Of heb je nog geen idee? Wij brengen je in contact met (multiculturele) rolmodellen die een leuke studie hebben gevolgd en nu een mooie baan hebben gevonden. Wie weet kan dit jou ook inspireren om een beeld te krijgen van wat je later wilt worden. 

Leer andere kindjes kennen en meld je via deze link snel aan.

Bolingo Kids

Voor ouders

Kinderen zijn de toekomst van onze samenleving. Echter hebben niet alle kinderen dezelfde startpositie doordat bijvoorbeeld hun ouders een andere achtergrond hebben en/of de taal niet voldoende machtig zijn en mede hierdoor niet volledig kunnen meedoen. In andere gevallen groeien sommige kinderen op in achterstandswijken en komen ze nauwelijks in aanraking met kinderen uit andere wijken die hen nieuwe inzichten en perspectieven kunnen bieden.

Een Afrikaans gezegde luidt: “it takes a village to raise a child”. Dit laat zien dat kinderen naast de begeleiding van hun ouders, vrienden en school ook extra stimulans vanuit hun omgeving nodig hebben om zich verder tot zelfstandige en zelfbewuste wereldburgers te ontwikkelen. 

Stichting Bolingo Community wil één van de stimulerende en inspirerende actoren zijn, die bijdraagt aan de ontwikkeling van jonge kinderen tot volwassen wereldburgers met zelfvertrouwen. 

Het project Bolingo Kids richt zich op basisschoolleerlingen van 4 tot 12 jaar en biedt maandelijks laagdrempelige activiteiten aan om kinderen met verschillende culturele en sociaal-maatschappelijke achtergronden met elkaar in contact te brengen.

Maandelijks organiseert stichting Bolingo Community Bolingo Kids Dit is een 2 uur durende activiteit om jonge kinderen tussen 4 en 12 jaar meer te laten weten over de Afrikaanse en Afro-Caraïbische cultuur, muziek en geschiedenis. De kinderen worden gestimuleerd om na te denken over hun identiteit (wie ben ik? waar liggen mijn roots?) over hun toekomst (wie en wat wil ik later worden?) en hun bijdrage aan een duurzame  samenleving en aarde (wat is mijn bijdrage aan de ontwikkeling van mens en natuur?).

Bolingo Kids biedt een afwisselend programma met interactieve activiteiten waarbij het ontdekken van informatie via boeken, video’s en persoonlijke verhalen van rolmodellen wordt overgebracht. Daarnaast wordt er periodiek een uitje georganiseerd om de opgedane kennis in de praktijk nog eens te kunnen bewonderen bijvoorbeeld in een museum of voorstelling. Via deze link kunt u uw kind(eren) aanmelden.

SIR_1724

Aanmelden Bolingo Kids