Evenementen Archief

Bolingo Community

Bekijk de highlights

Bekijk alle evenementen uit de historie van de Bolingo Community. Blijf via onze agenda op de hoogte van onze activiteiten en events of die van andere organisaties die wij aanraden. Bekijk hier ook foto’s en video’s van activiteiten die al hebben plaatsgevonden.

SIR_1652
Foto feestelijke afsluiting
100%

Welkom op onze gezellige slotbijeenkomst “Samen met Bolingo Kids” op 9 december 2023 om 14 uur. Wij sluiten dan op een feestelijke wijze onze activiteiten ‘Samen met Bolingo Kids’ af. Afgelopen jaar kwamen we maandelijks bij elkaar om verschillende landen en culturen beter te leren kennen en onze horizon te verbreden. Benieuwd naar wat de kinderen zelf vinden van de activiteiten? Wat ze hebben onthouden? En samen nog eens willen nagenieten of bijpraten? Meld je dan aan en wees erbij!

Aanmelden kan hier gratis via Eventbrite.

Staand Bolingo Kids x iAfrica kinderfilmfestival 2023 (Aankondiging)
100%

Kinderen, maak je klaar voor een onvergetelijk filmmiddag op het Bolingo Kids x iAfrica kinderfilmfestival en geniet van mooie (teken)films.

Op zaterdag 30 september 2023 organiseert stichting Bolingo Community voor de 2e keer samen met iAfrica Filmfestival het Bolingo Kids x iAfrica kinderfilmfestival. De films zijn te zien bij Theater de Omval, Ouddiemerlaan 104 in Diemen.

Een gezellige middag van 13-18 uur waarop we voor kinderen tussen 4-15 jaar een divers aanbod aan korte animaties en kinder / tiener speelfilms tonen. De thema’s in de films variëren tussen vriendschap, dieren, humor, identiteit, familie en migratie.

Blok 1, 13:00 – 13:30 uur: 4 Tekenfilms (4-9 jaar): Roekoekleuren, Samen staan we sterk, Tijger, De laatste herfstdag. We leren meer over vriendschap, er bij horen, verdriet en blijdschap.

Blok 2, 13:30 – 14:15 uur: 2 Tekenfilms (5-15 jaar): Akesi en de geheimen van het bos, Akesi en het verlies van het Bateke Koninkrijk. We beleven met Akesi avonturen op de Congo rivier.

Blok 3, 14:30 – 18:00 uur: 2 Speelfilms (6-15 jaar): Neneh Superstar, Walley.

Neneh Superstar woont in Frankrijk en heeft talent voor ballet dansen. Maar wordt zij ook geaccepteerd?
De 13-jarige Walley woont zijn hele leven in Frankrijk maar wordt door zijn ouders teruggestuurd naar Burkina Faso. Hoe vergaat het hem daar bij zijn Afrikaanse familie?

Het betreft een combinatie van Nederlands gesproken films en internationale films die in het Nederlands zijn ondertiteld. De kinderen worden meegenomen op reis naar verschillende plaatsen in de wereld, waaronder het Afrikaanse continent.

Mis het niet en bestel nu je gratis tickets via Eventbrite (zolang de voorraad strekt).

Blijf op de hoogte van de films via onze website en socials.

Kosten aan de deur zijn voor kinderen per filmblok € 2,50 en voor volwassenen € 5.

IMG_0670
100%

Heb je altijd meer over Suriname willen weten? Kom dan op 3 juni naar onze Bolingo Kids activiteit om samen met ons het mooie land Suriname, met haar taal en cultuur te weten te komen.

De bijeenkomst vindt onder begeleiding van Sabi Yu Rutu Skoro plaats. Aanmelden kan via de Eventbrite link.

Bolingo Kids is voor kinderen tussen 4-12 jaar oud.

100%

Ga 6 mei 2023 met Bolingo Kids mee op excursie door Amsterdam Zuidoost. We gaan met de op bus langs monumentale plekken in het stadsdeel Zuidoost.
Verdiep je in de rijke geschiedenis die Amsterdam Zuidoost te bieden heeft door de monumentale plekken op te zoeken. We komen onder andere langs het ‘Het Groeiend Monument’ van de Bijlmerramp, Anton de Komplein en het Nelson Mandelapark.

Wil je meer weten over wat de geschiedenis is van deze plekken? Meld je dan snel aan.

We vertrekken vanaf de parkeerplaats bij buurthuis NoLimit. Houd onze berichten in de gaten voor mogelijke wijziging van locatie.

Ouders zijn welkom om mee te komen en hun kinderen te begeleiden. Voor drinken en fruit wordt gezorgd. Graag zelf brood meegeven.

Max aantal plekken = 30. Meld je daarom snel aan via Eventbrite https://www.eventbrite.com/e/tickets-bolingo-kids-gaat-op-excursie-in-amsterdam-zuidoost-617013743717. Deelname is gratis.

100%

Leer dichtbij huis meer over de plantages in Suriname en het Caribisch gebied door de straatnamen van Diemen Sniep te ontleden! We starten bij Theater de Omval en lopen dan samen naar de Sniep.

Na een rondleiding kunnen we lekker uitrazen in één van de vele speeltuinen. Daarna gaan we weer op tijd terug naar Theater de Omval. Meld je snel aan!

https://www.eventbrite.com/e/tickets-bolingo-kids-gaat-op-reis-door-de-straten-van-diemen-plantage-de-sniep-599447873727?utm_campaign=post_publish&utm_medium=email&utm_source=eventbrite&utm_content=shortLinkNewEmail

Bolingo flyer kick off Feb. 2023_1
100%

Bolingo Kids gaat weer van start! Wij willen samen met kinderen tussen 4-12 jaar verschillende landen en hun culturen ontdekken. Word je bewust van de diversiteit aan landen, talen en mensen. En werk samen met ons aan een inclusieve omgeving waar alle kinderen zichzelf kunnen zijn. De activiteiten vinden elke maand plaats en zijn om en om in Amsterdam en Diemen. Meld je aan via onze website.