30 september 2023 Bolingo Kids x iAfrica kinderfilmfestival, Diemen

30 september, 2023

Kinderen, maak je klaar voor een onvergetelijk filmmiddag op het Bolingo Kids x iAfrica kinderfilmfestival en geniet van mooie (teken)films.

Op zaterdag 30 september 2023 organiseert stichting Bolingo Community voor de 2e keer samen met iAfrica Filmfestival het Bolingo Kids x iAfrica kinderfilmfestival. De films zijn te zien bij Theater de Omval, Ouddiemerlaan 104 in Diemen.

Een gezellige middag van 13-18 uur waarop we voor kinderen tussen 4-15 jaar een divers aanbod aan korte animaties en kinder / tiener speelfilms tonen. De thema’s in de films variëren tussen vriendschap, dieren, humor, identiteit, familie en migratie.

Blok 1, 13:00 – 13:30 uur: 4 Tekenfilms (4-9 jaar): Roekoekleuren, Samen staan we sterk, Tijger, De laatste herfstdag. We leren meer over vriendschap, er bij horen, verdriet en blijdschap.

Blok 2, 13:30 – 14:15 uur: 2 Tekenfilms (5-15 jaar): Akesi en de geheimen van het bos, Akesi en het verlies van het Bateke Koninkrijk. We beleven met Akesi avonturen op de Congo rivier.

Blok 3, 14:30 – 18:00 uur: 2 Speelfilms (6-15 jaar): Neneh Superstar, Walley.

Neneh Superstar woont in Frankrijk en heeft talent voor ballet dansen. Maar wordt zij ook geaccepteerd?
De 13-jarige Walley woont zijn hele leven in Frankrijk maar wordt door zijn ouders teruggestuurd naar Burkina Faso. Hoe vergaat het hem daar bij zijn Afrikaanse familie?

Het betreft een combinatie van Nederlands gesproken films en internationale films die in het Nederlands zijn ondertiteld. De kinderen worden meegenomen op reis naar verschillende plaatsen in de wereld, waaronder het Afrikaanse continent.

Mis het niet en bestel nu je gratis tickets via Eventbrite (zolang de voorraad strekt).

Blijf op de hoogte van de films via onze website en socials.

Kosten aan de deur zijn voor kinderen per filmblok € 2,50 en voor volwassenen € 5.