14 – 16 oktober iAfrica Film Festival

14 oktober, 2022

Stichting Yangambi organiseert voor de 6e keer het iAfrica Film Festival in Den Haag. Dit jaar is het thema: Kracht van Afrika – Congo. Met het filmfestival is de stichting van plan om de kracht van Afrika te belichten opdat er meer bewustzijn ontstaat over wat het Afrikaanse continent bijdraagt aan de wereldwijde welvaart zowel op economisch -als op cultureel gebied.

Bekijk hier het programma voor 14, 15 en 16 oktober.

Met het iAfrica Film Festival bieden de oprichters Dady Kiyangi en Angélique Mbundu een platform voor makers uit Afrika en uit de diaspora. Zij willen op deze manier, via kunst en cultuur, een brug slaan tussen het Nederlandse publiek en het Afrikaanse continent. Rebranding Africa is de drijfveer van de oprichters: de blik van het publiek verbreden en scherp(er) stellen door de ogen van Afrikaanse makers.

Te vaak bestaat er nog een eenzijdig beeld over Afrika. Een beeld dat geen recht doet aan het Afrikaanse leven en de cultuur. Kunst en cultuur geven uiting aan opvattingen, ideeën, emoties, en zijn in Afrika onlosmakelijk verbonden met het dagelijkse leven. Door Afrikaanse (film)makers een platform te bieden in Nederland draagt stichting Yangambi bij aan het creëren en ondersteunen van kennis over en verbondenheid met Afrika in Nederland.